Az irodalomról és ami mögötte van

Hangulatos, családias rendezvény kerekedett a csütörtök esti lapszámbemutatónkból Dunaszerdahelyen, ahol az Opus folyóirat idei harmadik, sorban a 90. számát mutattuk be. Az összejövetelnek a helyi Country Pub adott otthont. 

A helyi, azaz a dunaszerdahelyi érdeklődőkön kívül messzebbről is érkeztek vendégek. Külön öröm ilyenkor számunkra, hogy a lapszám szerzői, illetve az Opus szerzői (úgy egyáltalán) megtisztelik az estjeinket. 

A beszélgetést a lap vezető szerkesztője, Angyal Sándor tartotta mederben, aki a résztvevők bemutatása után a főszerkesztőt, Petőcz Andrást kérte meg, mesélje el, hogy született meg ez a 90. lapszám, illetve hogyan állnak össze az egyes számok anyagai. 

Hogy ne legye egyhangú az est, ne monologizáljanak a szerkesztők, ezért Angyal Sándor felkérte Balogh Ildikót, olvassa fel az idei első számban megjelent Házasság című versét, aminek akkor (és most is) a szerkesztők körében nagy sikere volt. Külön köszönjük neki, hogy eljött a bemutatóra, hiszen bő másfél órát utazott, hogy köztünk legyen. Majd még egyszer ennyit haza…

A felolvasás után Kovács Balázs szerkesztő kapott szót, aki a pályakezdő írókat közlő Küszöb rovat felelőse. Balázs beszélt a fiatalok megszólításáról és a szociális média előnyiről, kihasználásáról. 

Balázst ismét egy felolvasás követte, vagyis inkább rendhagyó módon egy produkció, ugyanis Darázs Balogh Katalin A kályha melege című novellájának előadásába két lányát is bevonta, így hárman adták elő a prózai alkotást. 

Végezetül Hodossy Gyula, a lap kiadója és elindítója kapott szót, aki a háttérmunkáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy kevés szó esik azokról az emberekről, akik a lapot a háttérből segítik, legyen szó akár a pályázatírásról, a pénzügyek intézéséről, telefonáláról, intézkedésről. Ahogy kifejtette, róluk sem szabad elfeledkeznünk. Erre Ravasz József szólalt fel, aki Hodossy érdemeit ecsetelte, kihangsúlyozva, hogy bizony Gyula nélkül nem lenne lapbemutató, mert lap sem lenne.

Végezetül, feltéve a pontot arra a bizonyos „i”-re és az est végére, Hodossy Gyula és Petőcz András olvasták fel verseiket. 

(opus)

Oszd meg az ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük