PÁLYÁZAT!

Cikkíró pályázatot hirdet a Kontur Magazin, amire szerzőinknek is érdemes odafigyelniük.

A Kontur Magazin első alkalommal hirdeti meg cikkíró pályázatát. A pályázatra a kassai Kelet-szlovákiai Galériában 2023. november 23-ig látogatható Kassai szelek (Winds of Košice) című Refik Anadol-kiállításról várjuk az írásokat. Elsősorban olyan szövegekre számítunk, amelyek a kiállítás munkáira reflektálva foglalkoznak a művészet és a mesterséges intelligencia kapcsolatával.

Refik Anadol (1985) török-amerikai médiaművész, aki a világ számos jelentős művészeti intézményében kiállított már, a mesterséges intelligencián alapuló kortárs művészet nemzetközi sztárjának, úttörőjének számít, elsőként alkalmazta a mesterséges intelligenciát köztéri alkotások létrehozásánál. A művészet, a tudomány és a technológia metszéspontjában találhatóak helyspecifikus, háromdimenziós adatszobrai és festményei, élő audiovizuális performanszai és installációi, melyek alapanyaga a digitalizált kollektív tapasztalataink, emlékezeteink vizualizációja algoritmusok segítségével.

A Kassai szelek (Winds of Košice) című helyspecifikus adatfestménye alapját a Kassán és környékén egy éven át gyűjtött szélminták adathalmaza, majd azoknak egy saját fejlesztésű szoftver általi értelmezése, elemzése képezi.

A pályázat nyertes szövegét a Kontur Magazin online felületén publikáljuk, a szerző honoráriumban és a budapesti ISBN könyv+galéria tizenötezer forint (negyven euró) értékű könyvcsomagjában részesül. 

A pályázat feltételei:

– terjedelem: 6000-10 000 karakterig (szóközöket is számolva)

– formátum: Word

– beküldési határidő: 2023. október 29.

A pályázatokat név nélkül, jeligével ide kérjük feltölteni.

A zsűri tagjai a Kontur Magazin szerkesztősége, Szabó Bodó Renáta és Nagy Zsófia lesznek, illetve független szakértőként Hushegyi Gábor művészettörténész, művészeti író is részt vesz a pályázatok elbírálásában.

Forrás: kontur-art.com

Oszd meg az ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük